top of page

Technická údržba města Pyšely byla Ventracem nadšena

Prakticky všechny obce čelí neustálé nutnosti udržovat veřejné plochy a další pozemky v obecní správě, přičemž málokdy mají na tyto úkoly zcela dostatečný počet pracovníků. Během zimního období se jedná především o úklid sněhu, posyp silnic a chodníků anebo o úklid spadaných větví, a ve zbylých třech ročních obdobích jednoznačně pracím dominuje sekání trávy a péče o zeleň. Město Pyšely není výjimkou a proto jsme pro technické pracovníky města provedli rozsáhlé představení Ventracu v praxi. A udělalo dojem.



Ventrac jsme předváděli s optimální dvojicí jednotek pro údržbu různě zarostlých a náročných zelených ploch - jednotkou na vysokou trávu a rotační sekačkou pro klasické sekání, která také umožňuje velmi efektivní mulčování trávy.



Hlavním smyslem využití Ventracu pro Pyšely by bylo témeř úplné nahrazení sekání křovinořezy, které obec v současné době využívá a jejichž užívání namáhá jak pracovníky údržby (každý z nich s ním v sezóně denně naseká několik kilometrů), tak časové možnosti technické údržby jako celku, protože kvůli neefektivnímu sekání nezbývá příliš času na jiné úkoly.



Ventrac je schopen prakticky všechno sekání, které je v současné době na pozemcích obce prováděno křovinořezem, obstarat za poloviční až třetinový čas a to při vytížení minimálního počtu pracovníků (prakticky jen řidiče a případného pomocníka), kterým navíc nabídne komfort ergonomického sedadla a ovládání s nekompromisními bezpečnostními prvky.



Nejsilnějším argumentem je celoroční využitelnost stroje - tak, jak je výkonný v létě při sekání přerostlé trávy a křovin, údržbě parků, luk a hřišť, je výkonný i v zimě při frézování sněhu, čištění a posypu silnic i chodníků a i v dalších obdobích je neocenitelným doplňkem každé strojové flotily, který si hravě poradí s přípravou půdy pro setí, úklidem listí anebo třeba likvidací pařezů.



32 zobrazení
bottom of page